[ New messages · Members · Forum rules · Search · RSS ]
Page 1 of 212»
Forum moderator: Daddio, Cichor 
Forum » Cossacks I » Modding » adding some historical characters (imperia historical characters modding)
adding some historical characters
deli_huseyinDate: Friday, 27/August/2010, 2:49 PM | Message # 1
Baron
Group: Users
Messages: 47
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
this is my first post..first I must say Im really hapy to see something new about cossacks. my english is not ok so I will say only "Thank you All"

anyway I m working on a simple mod.. Im trying to add some unique units in game..in original game I know how to add an unit to a nation.but in imperia directory I cant find some files.. for example md list, file list, . as I understand imperia mod makers use modtext file and namelist file to adding some new units..so
I made an icon first
then I add a new line to nmlist "UNITSMD\ismail" (my new units name is ismail)
I made a md file ISMAIL.md and I open md file , change its name "ismail" . I chage icon name it has same name "ismail"
I edited mod_text file and added a new line "UNITSMD\ISMAIL.MD ismail Pasa "
then I edited uniqs.nds file I added 2 lines "ismail(UN) ismail" and second line under "[country] line I added
"ismail(UN) " number of unit was 25 so I made it 26 ..its like to editing a nation nds file
I made a description file but I cant find filelist so game cant see my new description file..when I try to run game I get an error message about description file .its not a big problem I can open the game withthis error . but when I try to open game editor I get another error message "cannot create unit ismail(somethimng like that) so where is the problem I really dont know..in original cossacks to adding new units was simple because there are some basic files like file list name list md list..so any suggestions?
and another problem about gp arch.. I made a new icon for my unit I repacked iconlist everything is okey..but as I understand I chose wrong options about colors etc becasue I saw that all of the unit icons looks like a blue players icons..I chose red color but icons are still same..(IM talking about Megapack tool) I dont have any simple idea about color settings image settings..

another problem too
I made a mod on imperia its name is 18 cc..I dont like to fight in 19 cc so I disabled imperia upgrade and I disabled 18 cc pikemans too I just wanna see more musketeers on battlefield..so I disabled pikemans 18 cc..I change one of the upgrades in blacksmith..I add infantry upgrade working with cavalary upgrade( its about creation speed making faster is 2 times) , so now infantry can be created 2 times faster..I would like to make it an unique upgrade but computer player cant make my new upgrade because of AI..so I dont know how to make a new AI.dll file..
my problem is computer player has too few cannons after my mod..I change cannon capacity I make it 40 for cannons so I thought that computer uses more cannons but it created only 2 or 3 17 cc cannons so. what did I do wrong

any help will make me very hapy..

and IM really sory for my really bad english.. smile

Added (27/August/2010, 2:49 PM)
---------------------------------------------
ok before I get any help I solved this problem..I added my new historical units in game

Message edited by deli_huseyin - Thursday, 26/August/2010, 0:40 AM
 
EbelAngelDate: Thursday, 02/September/2010, 1:19 AM | Message # 2
Site Administrator
Group: Administrators
Messages: 980
Awards: 7
Reputation: 12
Status: Offline
Sorry for the late reply,

Your english is just fine.

Glad to see your sorted your problem and nice to hear you are making a mod.

Good luck with it.

Regards

E.A.


 
deli_huseyinDate: Tuesday, 02/November/2010, 9:02 PM | Message # 3
Baron
Group: Users
Messages: 47
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
some of historical characters that I ve added

Peter the great
Frederich the Great
Prince Eugene
Charls XII (Karl of Swedes)
Kara Mustafa Pasha
Omer Pasa(From Crimean War)
Napoleon Bonaparte
Ive made them because ,maybe in some maps (scenarios) I can use them smile


Attachments: 2637219.jpg(74Kb) · 4940592.jpg(56Kb) · 2290223.jpg(59Kb) · 4904987.jpg(61Kb) · 5285014.jpg(61Kb)


Message edited by deli_huseyin - Tuesday, 02/November/2010, 9:11 PM
 
[hwk]poppenDate: Tuesday, 02/November/2010, 10:14 PM | Message # 4
The master of Pike and shot
Group: Moderators
Messages: 324
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
your a great 3d modeler. would u be intirested in workin a bit for me?





Non progredi est regredi
 
CichorDate: Tuesday, 02/November/2010, 10:37 PM | Message # 5
Earl
Group: Moderators
Messages: 232
Awards: 4
Reputation: 3
Status: Offline
Quote (deli_huseyin)
Ive made them because ,maybe in some maps (scenarios) I can use them

Interesting. I will be waiting for results. ;]


I apologize for my english.



Uploaded with ImageShack.us

http://www.kozacy.org/
http://forum.kozacy.org/
 
deli_huseyinDate: Wednesday, 03/November/2010, 1:58 PM | Message # 6
Baron
Group: Users
Messages: 47
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
Quote (|hwk|poppen)
our a great 3d modeler. would u be intirested in workin a bit for me?
biggrin
it is a joke isnt it ? I didnt say I will make new models for mymod..these models are imperia models. I just cloned them ,changed md files (changed units parameters) and added some icons .
 
OssDate: Wednesday, 03/November/2010, 9:03 PM | Message # 7
Count
Group: Checked
Messages: 81
Awards: 0
Reputation: 1
Status: Offline
I wasn't going to say anything, but they did look familiar. Nice results though!
If you added them to Ac you can add a morale bonus so they would be like the real thing.


 
[hwk]poppenDate: Wednesday, 03/November/2010, 11:00 PM | Message # 8
The master of Pike and shot
Group: Moderators
Messages: 324
Awards: 2
Reputation: 0
Status: Offline
ahh. i didnt read 2 well lol





Non progredi est regredi
 
DaddioDate: Thursday, 04/November/2010, 11:09 PM | Message # 9
Marquis
Group: Moderators
Messages: 432
Awards: 4
Reputation: 3
Status: Offline
Still impressive,

Very nice job.

Daddio


http://i1045.photobucket.com/albums/b455/Billy_Jo_Patrick/cossacks2_art_03_zpsel8tgwad.jpg
 
deli_huseyinDate: Saturday, 06/November/2010, 3:37 PM | Message # 10
Baron
Group: Users
Messages: 47
Awards: 0
Reputation: 0
Status: Offline
thx for comments.
Quote (Oss)
If you added them to Ac you can add a morale bonus so they would be like the real thing.

so is it possible to add "morale bonus" option for cossacks..is there a way ??
 
Forum » Cossacks I » Modding » adding some historical characters (imperia historical characters modding)
Page 1 of 212»
Search: